Yaşam ve üretim sahalarımızın hemen her noktasında karşılaştığımız bu canlılar ile böcek ilaçlama ve mücadeleye başlarken bilinmesi gereken ilk konu böceklerin davranış ve biyolojileridir. Arzu edilen başarı ancak bu canlılara ait özelliklerin mücadelenin yapılacağı sahanın tüm koşulları ile birlikte yorumlanması ile oluşturulacak haşere ilaçlama ve mücadele programının uzman personellerce yürütülmesi ile yakalanabilmektedir.
Eğer böcek ilaçlama programı gıda sanayinde bir noktada yürütülecek ise ,fiziksel ve mekanik mücadele yöntemleri öncelikli olarak kullanılmalıdır. Tür ve popülasyon tespitine yönelik mekanik ve yapışkanlı yakalama tuzaklarından istifade edilmelidir. Düzeltici ve önleyici faaliyetler kimyasal mücadele olmaksızın planlanmalı bu faaliyet ve önlemlerin yeterli kalmaması durumunda baş vurulacak kimyasal mücadelede çevre ve insan sağlığı riskleri göz önüne alınarak seçilecek preparatlar ile mücadele yapılmalıdır.
AMACIMIZ
Böcekler uzun yıllardır insanlar için sorun haline gelmiştir. Böcek dış görünüş olarak tiksinti veren, hastalık taşıdığı için korku uyandıran bir canlıdır. Böcek üzerinde taşıdığı mikropları insanlara ve hayvanlara bulaştırır. Yeryüzünde çok fazla sayıda böcek türü vardır. Böceklerden kurtulmanın en doğru yolu ilaçlama yaptırmaktır.
İlaçlama yapmak herkesin yapacağı bir iş değildir. İlaçlama yapacak ekiplerin bu işin eğitimini almış olmaları gerekir. Her böcek türüne göre kullanılan ilaçlar farklıdır. Bir böcek en kısa zamanda pek çok böcek olabilir. Böcekler çok kısa sürede çok fazla üreyebilir. Bazı böceklere 1 kez uygulanan ilaçlama yeterli olmayabilir. Bilinçsiz kullanılan bazı ilaçlar böceğin direncini artırarak daha güçlü olmasını sağlar.
Böcekler insanların bulunduğu ortamlarda daha fazla görülür. İnsanların gıdalarına ortak olmak ister, sıcak olduğundan evlere girmek ister. Gıdalar üzerinde gezen bir böcek gördüğünüzde hemen o gıdayı atın. Böcekler üzerinde gezdiği her gıdanın, salya akıtarak ve dışkı bırakarak bakteri oluşmasını sağlar. En hızlı çoğalan zararlı hastalık taşıyan hayvan ve böceği, kakalak, hamam böceği, kalorifer böceği ve faredir.
Kullandığımız ilaçlar sağlık bakanlığı onaylı ilaçlardır, firmamız sağlık bakanlığı ruhsatlı bir firmadır. İlaçlama için gelen elemanlarımız size gerekli tüm belgeleri verir.
Dezenfeksiyon işlemi; bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemek üzerine koruyucu önlem sınıfında bir işlemdir. Amaç, ortamda biriken virüs,bakteri ve mantarların yok edilmesi ve ilerleyen dönemde yüzeye tutunmalarını engellemektir. Dezenfeksiyon işlemi hakkında daha fazla bilgi için lütfen bizi arayınız? 0216 693 02 55
Herhangi bir ücret almadan iç ve dış alanların tamamı incelenmekte ve sorunlar belirlenmektedir.
Yapılan incelemelere bağlı olarak sorunlar belirlenmektedir.
Size özel ve inceleme ve tanımlamalarımız, hizmet standartlarımız doğrultusunda tamamen gereksinimlerinize yönelik çözümler getirilmektedir.
Özel yetiştirilmiş uzman elemanlarımız, yazılı uluslararası şirket standartlarımıza göre koruyucu önlemlerimizin tamamını gerçekleştirir.
Kalite kontrol denetimlerimizin yanı sıra sizlerle sürekli iletişim halinde olan elemanlarımız, iş ortaklarımızla sürekli işbirliği içerinde çalışmaktadır. Herhangi bir sorunla karşılaşıldığında 24 saat hizmet verilmektedir.
Çuvallanmış veya dökme yığın halinde depolanmış her türlü ürüne ekonomik zarar veren haşerelere karşı, tamamiyle izole edilmiş ortamda katı, sıvı veya gaz fumigantlar kullanılarak yapılan eradikasyon (yok etme) işlemine fumigasyon denir. Fumigasyon işlemi, çeşitli alet ve ekipmanlarla gerçekleştirilen, canlının tüm yaşam evrelerini yok ederek ürünün korunmasını sağlayan bir yöntemdir.
Fümigasyon Neden Önemlidir ?